centre rogiers, bryssel

Uppdragsgivare:
Convector/Residentia

Ansvarig arkitekt:
Bengt Ahlqvist

Handläggare:
Britt Almqvist

Medarbetare:
Sven Söderlind, Bo Mallander

Samverkande arkitekter:
Vic Demeester samt senare ELD

Area:
55 000 m2

Utformningsperiod:
1988-90

centre rogiers

bryssel, belgien

Projekt till stort kontorskomplex i centrala Bryssel mellan Gare du Nord och Place Rogiers. I det triangulära kvarteret skapades två länkade atriumgårdar. Ett runt torn med sammanträdesrum markerade byggnadens huvudentré. En kupol ovan dess smala nordgavel  gav identitet mot den angränsande stationen.

Krav från lokala myndigheter samt hänsyn till stadens byggnadstradition motiverade ingående studier av byggnadens volymsgestaltning och fasadernas detaljering.
Projektet som utvecklades för svenska investerare drevs fram till byggnadslov innan det lades ner till följd av investerarnas konkurs.